Здравейте ( Вход | Регистрация )

Reply to this topicStart new topic
> MORIA in music hall
manimal
post Apr 18 2005, 06:17 AM
Коментар #1

Меломан
Group Icon

Тук можете да прочетете историята на Мория :http://www.armenelos.org/campus/musichall/...ria_history.php

Има и няколко снимки. Съдбата на тази група не е още много ясна, но ще видим нататък.

А това е темата за коментари. :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Грахче
post Apr 18 2005, 11:52 AM
Коментар #2

Майстор
Group Icon

много интересно наитина ... благодаря ти Мани.
И доста печално, наистина. Тези момчета си ги биваше и ме е ядски яд, че са се разпаднали.
:evil:
+Quote Post
Горбаг Мордорски
post Apr 18 2005, 05:23 PM
Коментар #3

Посетител
Group Icon

Знам че темата хич не е за това само че не мога да не се обадя за проекта на Сварог. Направи ми наистина страхотно впечатление. Крайно време е и ние да вземем да използваме нашия си фолклор за да направим нещо свежо и новаторско. В тоя блек напоследък да ти стане лошо от викинги, чукове, валкирии. Всеки втори е син на Вотан а останалите са самия Вотан, Фенрир, Нидхог, Жормундганд... Даже от доста години насам всички тия приятели (някои от които доста добри наистина - Фалкенбах като начало) са се обособили в отделен Вайкинг Метал жанр. Всичко това е прекрасно само че напоследък е изключително лесно да ти писне от цялата тематика на блека. Цялата работа се върти или около Сейтан или около Один от години насам и вече всичко се изтърка дотолкова, че е невъзможно да напишеш свестен текст на тая тема без да повториш и подесетиш нещо казано през 95та например. Ситуацията дотолкова се е задръстила че целият блек жанр (какъвто беше преди) взе да рита на умряло. Групите, които използват по-свежи идеи се броят на пръстите на едната ръка - впрочем в момента се сещам само за румънските Negura bunget, полските Profanum, с мноооооого уговорки украинските Nokturnal mortum и още няколко банди, които малко хора знаят и които се осмеляват да разчупват клишето и да вплитат свежи фолклорни елементи. Та се чудя защо не вземем ние, българите да поработим по въпроса - имаме си фолклор като слънце, история да напълни две библиотеки... общо взето всичко необходимо. Затова се изкефих на Сварог (по-скоро амбиънт отколкото блек, както беше написано). Хубаво е че някой се сеща за такива неща. Извинявам се за ОФФ-а.
-Горбаг
+Quote Post
manimal
post Apr 19 2005, 06:33 AM
Коментар #4

Меломан
Group Icon

Не е офф! :) Точно такива коментари очаквам.

И аз много се радвам на това, което е сътворил Сварог - за него това е още експериментално творение, но мисля че дори много хард-блек фенове ще го харесат.
Много оригинално нещо действително - дано продължи в тази насока.

Мисля, че бедата на Блек музиката е ,че още Venom и Кронос изчерпаха около 75 % от темите на стила. Оттам нататък всичко заприлича на бледо подобие и повторение... А заедно с характерното позьорство и изтъркани фрази, блека съвсем загуби от това, което беше и заприлича на шоу.
Затова такива оригинални неща като Сварог-овото ме радват! Хубаво е,че ще се дистрибутира и на запад.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

- Lo-Fi версия Дата и час: 10th September 2010 - 08:36 PM