Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
| ARAGORN |
Feb 24 2005, 10:57 AM
Коментар
|
|
Нерегистриран |
Здравейте!
Интересно ми е каква музика слушат студентите в Арменелос и преподавателите им? Предварително ще Ви кажа мнението си - няма начин да не слушате нещо твърдо или поне отвлечено. Аз поне докато чета фентъзи това слушам. :D Тъй като аз пускам темата ще Ви кажа любимите си групи и изпълнители: Ози Озбърн, Блек Сабат, Рейнбоу, Джудас Прийст, Кингдъмком, Куинсрайк, Найтуиш, Ингви Малстийн, Айрън Мейдън, Соната Арктика, Дийп Пърпъл, Уайт Снейк, Майк Олдфилд, Стив Вай, Куин, Аксел Руди Пел, Импелитъри, Деф Лепард, Кримсън Глори, Статовариус, Енигма, Ера/не българската/,Камелот, Уингър, Дио, Аксепт, Металика/не на последно място/,Тони Мартин, Скорпионс, Юрая Хийп, Дрийм Тиътър, Доорс,Кени Джи, Ричард Клайдерман и т.н Вие сте на ход! :wink: |
| Грахче |
Feb 24 2005, 02:50 PM
Коментар
|
|
Майстор ![]() |
Хммм... доста интересна смесица от музика слушаш, като цяло все положителни неща!
Моите музикални пристрастия са крайни - като се започне с разните му опери, които слушам, когато съм в дълбоко душевно вълнение или просто искам да вбеся съседите до рап като ДиЕмЕкс и Сайпръс хил, когато съм си откачила почти окончателно. Но в нормалното си естествено състояние аз слушам траш метал. Понякога дет, понякога индъстриъл, понякога нещо по-леко /Ръннинг да кажем/. По-особените ми музикални пристрастия са свързани с няколко лица, към които питая фанатично почитание /групата на която за съжаление постпенно все повече намалява/. Сега в нея са бат Леми Килмистър - най-великия , бат Питър Стилягата - най-мрачния, бат Макс Кавалереца - най-истинския и разбира се бат Том Арая да се свети името му вовеки. Някога в сладките ми детски години там обстояха и Джеймс Хетфиилд и Дейв Мъстията, но поради некои причини не влаат вече в нея. Страхувам се да не съм пропуснала някого :? Сега в момента си бича яко Пейн, с откъслечни появявания на новата тава на Джудас. :twisted: |
| manimal |
Feb 24 2005, 03:16 PM
Коментар
|
|
Меломан ![]() |
Приятелю, като гледам как си почнал да ги изброяваш - ако започна като теб - трябва да взема 3 дни отпуска и само да пиша и пак ще пропусна много... :))))
А може и да ми щукне някой път... Накратко , слушам ВСИЧКО, което ме радва. По-лесно ще ми е да кажа какво не харесвам. Мразя стилови определения, но ако трябва да изключа някои - нервирам се от малоумни текстове ,придружени с кълчене на задници, независимо дали е чалга, хип-хоп, Кайли. Мразя много Селин Дион. Незнайно защо не понасям Джемирокуей... (винаги съм се чудел) Не понасям рап (т.е. негър (или Еминем) да ми се кара - особено на гладно)- тук изключвам Боди Каунт-ските забежки на Айс-Ти, както и Евърласт (не само щото е айриш-бой, а и защото го удари на блус) Май това е...засега. :)) Ааааааа.... да ... напоследък намразвам прогресивно и Корн. Както и мечкадарски песни за Димо Тертифлията, дето наборил мечката... заради един балчиклия... :) Нека префасонирам малко темата ,а ? Ако въпросът е "Какво слушате в момента?" Отговорът е: една стара група - "Love Is Colder Than Death"...след като цял ден работих под звуците на OOMPH!. :) |
| Самознай |
Feb 24 2005, 10:00 PM
Коментар
|
|
Working Man ![]() |
съвсем накратко изброявам най любимите неща
Погресив рок и метъл-Rush, Dream Theater, Queensryche... Хеви метъл-Blind Guardian, Megadeth (да, Грах-за някои все още значат нещо :wink: ), Iron Maiden... Джаз-Pat Metheny, John Patitucci, Stanley Clarke... Етно и Уърлд-Теодосий Спасов (няма да казвам и Лот Лориен-да не става самореклама :wink: ) Gjallarhorn, Varttina, Radicanto, Garmarna, N. Scott Robinson... класика-например Pink Floyd :wink: САУНДТРАКА на ВЛАСТЕЛИНА е задължителен!!!... |
| Арвен |
Feb 25 2005, 04:34 PM
Коментар
|
|
Еколог ![]() |
Слушам предимно рок (класически, хард, готик), етно, чилаут - или музиката на Айнурите, както си я наричам аз, защото наистина е божествена. Ъм, ако започна да изброявам групи няма да ми стигне мястото, а обещах да не се разпростирам.. И все пак не мога да се сдържа :) - Uriah Heep, The Doors, The Beatles, John Lennon :roll: , Deep Purple, The Queen, Led Zeppelin, Rainbow, Pink Floyd, The Sisters of Mercy, The Mission, Delerium, Mike Oldfield, Geri Moore (не съм сигурна, че така се пише, но... разбрахте ме. :) ), Kula Shaker, Enigma, Era, Enya, Eirythmics (Annie Lennox), Alphavile, Foreigner, Scorpions, Bob Dylen, Saimon and Garfunkel, Paradise Lost, Dire Straits, Omega - Pearls in Her Hair - думи нямам специално за тази песен. Красота, която ми носи и много скъпи спомени, ZZ top :lol: . Това е което ми идва наум за момента, другото се изпари.
Кхъм... Слабост са ми Nightwish... Ехх.. :roll:, харесвам някоя и друга песен на Iron Maiden, особено Rainmaker... :twisted: Отскоро и Лот Лориен :wink: , като музиканти харесвам Теодосий Спасов, Владко Стефановски... Ай стигат ви толкоз, че ви омръзнах сигурно. :roll: -> особено с тия личица. :D П.П. Като цяло музиката е нещо върховно, обаче! Тази вариативност... Щастливци сме. :wink: |
| cerealkilla |
Feb 25 2005, 08:14 PM
Коментар
|
|
Нерегистриран |
privetec!
e, az malko 6te se otzepq ot taka zaformiliq se metal-kolektiv, tezi vremena(na klasi4esko hard and hevi) za men otminaha otdavna. pak si ostavam v tvurda nasoka de. slu6am predimno HC, (ve4e ne tolkova) hip-hop (a i predimno nqkoi ve4e nesu6testvuva6ti ili nedotam aktivno proqvqva6ti se formacii...ina4e, meliman, mnogo te uvajavam za zabelejkata otnosno rap-a :D ) i o6te nqkoi otdelni grupi, deto ne mogat da se vkarat na edno mqsto..a, razbira se i qko Oi!-muzi4ka...i vuob6te long live the Spirit of '69! |
| cerealkilla |
Feb 25 2005, 08:36 PM
Коментар
|
|
Нерегистриран |
ops, manimal, polu4i se gre6ka s nik-a ti, sori.
no hart feelings :D |
| Thingol |
Feb 26 2005, 11:36 PM
Коментар
|
|
Посетител ![]() |
Обииичам такива теми :) Обаче за да избегна риска от споменатото от Манимал дълговечно изброяване на разнообразни изпълнители, ща, не ща, ще поокастря списъка до най-любимото..
The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Who, The Animals, The Doors, The Byrds, Creedence Clearwater Revival, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Donovan, John Lennon, George Harrison, Paul McCartney, Santana, Jethro Tull, Pink Floyd, Cream, Eric Clapton, Led Zeppelin, Uriah Heep, Deep Purple, Whitesnake, Rainbow, DIO, KISS, Aerosmith, Scorpions, AC/DC, Def Leppard, Van Halen, Alice Cooper, Guns'n'Roses, Foreigner, Bon Jovi, Queen, Dire Straits, U2, REM, Sisters of Mercy, Blackmore's Night.. Разбира се, Щурците, Сигнал, БТР и Подуене! ..тези най-много :D По-твърда музика прослушвам рядко (Sonata Arctica, Blind Guardian), класическата е нещо велико, джаз и блус - също, ако се изпълняват наживо.. А, как можах да забравя - Ендрю Ллойд Уебър е бог!! 8) |
| Mindflaw |
Feb 27 2005, 08:05 PM
Коментар
|
|
Нерегистриран |
И така... аз съм малко понамалил броя на изпълнителите, които слушам в последно време но ще изброя известно количество от тях:
Fеаr Factory, Arcturus, Ajattara, Soulfy, Sepultura, Photek, Lumsk, Hеdningarna, Symphony X, Within Temptation, Dio, Doors, Yes, Alan Parson`s Project, Pink Floyd, Black Sabbath, Jethro Tull, Jamiroquai, Deep Purple, Zeppelin и прочие... горе долу това е всичко което слушам често и почти всеки ден. Има и много още, но няма смисъл да пиша всичко все пак :lol: |
| DarkWolf |
Feb 28 2005, 07:34 AM
Коментар
|
|
Мрак ![]() |
Аз обичам тежко, адски динамично и мелодично. Примерно Iced Earth или The Odyssey на Symphony X. Иначе харесвам от чилаут и Lo-fi до малко по-мелодичен блек и дед...
|
| Ам-гъл |
Mar 5 2005, 05:19 PM
Коментар
|
|
Посетител ![]() |
и ние така слушаме най-вече метълско нажежено.. на шиш.. а пък представителната извадка не е дълга, ама йе съдържателна:
първо и по важност са THERION да н са им уруки! следват ги ама не могат да ги догонят: Lacrimosa, My dying bride, Kovenant, In flames, Merciful fate, Samael, Children of Bodom, Haggard, Skyclad, Crematory, Rammstein, Hypocrisy... напоследък Nightwish, Dissection.. всичкото старо хеви и рок.. Helloween, Maiden, Metallica :P, Floyd, Zeppelin, Sabbath... |
| KillerQueen |
Mar 17 2005, 07:55 PM
Коментар
|
|
Посетител ![]() |
QUOTE(Thingol) Обииичам такива теми :) Обаче за да избегна риска от споменатото от Манимал дълговечно изброяване на разнообразни изпълнители, ща, не ща, ще поокастря списъка до най-любимото..
The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Who, The Animals, The Doors, The Byrds, Creedence Clearwater Revival, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Donovan, John Lennon, George Harrison, Paul McCartney, Santana, Jethro Tull, Pink Floyd, Cream, Eric Clapton, Led Zeppelin, Uriah Heep, Deep Purple, Whitesnake, Rainbow, DIO, KISS, Aerosmith, Scorpions, AC/DC, Def Leppard, Van Halen, Alice Cooper, Guns'n'Roses, Foreigner, Bon Jovi, Queen, Dire Straits, U2, REM, Sisters of Mercy, Blackmore's Night.. Разбира се, Щурците, Сигнал, БТР и Подуене! ..тези най-много :D По-твърда музика прослушвам рядко (Sonata Arctica, Blind Guardian), класическата е нещо велико, джаз и блус - също, ако се изпълняват наживо.. А, как можах да забравя - Ендрю Ллойд Уебър е бог!! 8) Точно колега :) Бих добавила и Линкин Оарк ,Евънесънс и Найтвуш |
| gandalf_the_istar |
Mar 20 2005, 05:20 PM
Коментар
|
|
Посетител ![]() |
Ами аз слушам различни видове музика, но не понасям чалга. Ето и някои от любимите ми групи и изпълнители:
Korn, Blink 182, Avril Lavigne, Rammstein, Blind Guardian, от Lotr има доста саунтраци, които ми харесват, Светозар Христов, Лора Владова и др. |
| strannik |
Apr 13 2005, 11:23 PM
Коментар
|
|
Посетител ![]() |
Метал ето и някои групи: Accept, Judas Priest, Iron Maiden, Therion, Haggard, Tristania, Nightwish, Moonspell, Iced Earth, Death, Axat, Blind Guardian, WASP...
|
| Горбаг Мордорски |
Apr 18 2005, 05:45 PM
Коментар
|
|
Посетител ![]() |
Като цяло ще се съллгася с Манимал, че жанровото разделение е изключително идиотско нещо. Още по-глупава е идеята непременно да се принадлежи към дадена група хора самоопределящи се като "блекъри" "готици" "хеви-метъли", че и да започнем да си блъскаме главите помежду си понеже задължително трябва да се мразим по сценарий. Така че съм неопределен по стил с особени наклонности към метъла - ще рече стар (е, не древен) блекър, който се кефи на готик, амбиънт, дарк амбиънт, дарк уейв, индъстриъл (до някъде), фолклорни избивки (особено), грегориански хорове, народна музика, келтска, арабска, азиатска музика, саундтрака на Властелина, Класическа музика, Ения... каквото дойде стига да ми хареса. Безсмислено е да изреждам групи затова ще спомена само една-
SUMMONING. P.S. Не харесвам почти всички нови неща, които се появяват в метъла напоследък. Като цяло ще кажа че мразя простотията в музиката, пък вие се сещайте за кои "стилове" иде реч. |
| Estel |
Apr 20 2005, 05:50 AM
Коментар
|
|
Декан Културология ![]() |
Ами хубавата. Не обичам да вкарвам вкусовете си в каквито и да било рамки, без това да означава, че съм безкритична. Любимите ми мелодии варират в доста широк стилов диапазон: като започнем от Fur Elise на Beethoven, минем през Nightfall на Blind Guardian, One на U2, Smooth на Santana, Accidentaly in love на Counting Crows, May it be на Enya , The Mystic`s Dream на Loreena McKennitt, Who`ll come with me на Kelly Family- и стигнем до Dudu на Tarkan, Песен моя на Данчето Христова, Богатство на Тангра, Нека бъде светлина на Подуене Блус бенд и ...Аргонавти на Черно фередже. Да не звучи еретично, но не съм толкова върла почитателка на "твърдата" музика. Не харесвам и поп-фолка, но признавам, че има две-три мелодии, които са ми допадали- на Анелия предимно, която май е единствената изпълнителка в този жанр, която не се облича като жрица на платената любов.
Обаче песни като Гъци-гъци, Червените домати, Бай Мангау, Бай Торбалан и пр. ме хвърлят в дълбок екзистенциален размисъл. :shock: |
| Андурил |
Apr 23 2005, 06:31 PM
Коментар
|
|
Посетител ![]() |
Ами аз лично слушам всичко, което ми харесва от какъвто и да е жанр (изключваме чалга).
|
| Arwen Undomiel |
May 17 2005, 06:19 AM
Коментар
|
|
Студент ![]() |
Като така се е почнало, хайде и аз да си кажа:
Имайки предвид елфическото в мен много се кефя на Nightwish, Tristania, Therion.... Не забравяме и Manowar, Stratovarius, Sonata Arctica.... Но изброените дотук аз причислявам към леките неща, които слушам. :twisted: По-тежички са Arcturus, Finntroll, Burzum, :twisted: Darkthrone, Immortal, Satyricon, на Ulver и Marduk някои неща... И разбира се не на последно място - саундтрака на LOTR и други неща по Толкин. Ако пропусна хнякой, да извинява. |
| Nimrodel |
Aug 8 2005, 06:59 AM
Коментар
|
|
Посетител ![]() |
Мдам.........Аз също слушам тежка музика и по-спецялно всичко,което ми легне на сърцето :? .Най-вече-Cradle of filth,Nightwish,Him,Apocalyptica,Rаmmstein,но на първо място си остава саундрака на "Властелина" :) .Та общо взето това,но когато нещо ми харесва не спирам да го слушам.
|
| Lord Shagrath |
Aug 24 2005, 08:07 AM
Коментар
|
|
Нерегистриран |
Evala Gobrag za Summoning-a. No za stilovoto razdelenie ni sym soglasen s Was. Nikui ni ty kara du mrazi6 nikugu, nit' du mu sy kara6.
A po powod muzikalnite pristrastiq na swoi red bih iskal da otbeleva klasicite w black-a "4erno feredje".Za moi uvas i weliko 4udenie nikoi ne se seti da gi wmykne :twisted: :twisted: . |
![]() ![]() |
|
Lo-Fi версия | Дата и час: 8th February 2010 - 10:59 PM |